tirsdag den 6. maj 2008

Fiji



Saa er der gaaet ca en uge paa Fiji - faktisk tager vi til USA i morgen - og foerst nu er vi kommet til en computer! Desuden har der slet ikke vaeret noget netvaerk paa vores mobiler, saa hvis vores moedre har vaeret lidt bekymrede over, at vi ikke har skrevet, saa er det altsaa derfor.
Det har vaeret rigtig dejligt her paa Fiji. Vi tog foerst en overnatning paa Nadi Bay Resort, hvor vi ogsaa er lige nu, og vi skulle staa klar tidligt naeste dag for at komme paa vores tur ud paa de skoenne oer. Vi ville skynde os ud og haeve lidt penge om aftenen, fordi man ikke kan haeve paa oerne, men vi fik at vide i receptionen at det var "dangerous to go out at night", saa vi ventede paent til naeste dag. Vi blev fragtet ned til havnen i en aaben bus, hvor vores skib allerede stod klar.
Turen ud til vores foerste oe var en laengere en af slagsen, som tog 4,5 time, men heldigvis var der dejlig solskin (og heldigvis var der ogsaa et rum med aircondition, naar det blev for varmt). Vi ankom til Nanuya Lailai, ogsaa kaldet Sunrise, og det er oen, hvor filmen 'Blue Lagoon' er blevet optaget. Det var et rigtig laekkert sted, og vi boede i en 6-personers bungalow/straahytte - helt ud til stranden. Vi fik hurtigt badebukserne paa, og derefter gik vi en 20 minutters tur over paa den anden side af oen, hvor stranden var endnu mere laekker - der var ikke naer saa mange sten, og der var stort set ikke noget tang. Efter den laekre badetur gik vi tilbage for at nyde en delikat aftensmad (desvaerre viste det sig, at den var portionsanrettet, og at portionerne ikke var saerligt store, hvilket var traels, fordi man ikke kunne koebe mad derudover). Naeste dag skulle vi tidligt op, for efter morgenmaden skulle vi med Joe's Water Taxi paa 'grotteudforskning', hvilket var inkluderet i vores Fiji-pakke. Det var en rigtig flot tur derud, og lige pludselig stod vi ved grotten. Vi naermest kravlede ned ad trappen, for der hang store sten ned fra loftet, hvad man selvfoelgelig forventer, naar man kommer ind i en grotte! Grotten var 10 meter dyb og fyldt med (lettere koldt) vand, som vi skulle ud og svoemme i, men her stoppede turen ikke. Til vores (og specielt Helles) store overraskelse, skulle man svoemme et par meter ind igennem en tunnel i vandet, for at komme ind i den naeste grotte. Vores guide svoemmede ind med en lygte, for inde i grotten var der selvfoelgelig helt moerkt. Vores opgave var saa at dykke efter ham, og naar man var inde i grotten, ville han klappe en paa hovedet, og saa maatte man langsomt komme op af vandet. Lars svoemmede foerst ind, og efterfoelgende ville Helle svoemme ind, for hun ville ikke vaere sidst - ligesom ved vores skydive. Dog var hun lidt langsom til at faa begyndt sit dyk, og det endte med, at hun ikke turde. Da det saa var Mikkels tur, lyste vores guide ikke laengere med lygten under vandet, og Helle og Mikkel maatte droppe at se grotten. Det var nu meget sjovt alligevel!
Da turen var overstaaet, og vi var tilbage paa oen, bestemte vi os for at udnytte det snorkeludstyr, vi havde lejet for dagen. Vi gik igen over paa den anden side af oen, og vi svoemmede i ikke mindre end tre timer.
Naeste dag skulle vi videre til Wanna Taki, men inden det fik vi nydt stranden lidt mere. Vi troede, at vi skulle videre til en anden oe, hvor vi kunne ligge paa stranden og solbade endnu mere, men det viste sig, at vi skulle bo ombord paa et skib i to dage - ikke specielt sjovt, for paa turen hen til skibet var vandet meget vildt og oproert. I begyndelsen var vi lidt skuffede, for vi ville hellere ind til stranden, men det var nu rigtig hyggeligt at bo der alligevel. Man kunne blive sejlet ind til stranden med en lille speedbaad, og det var det foerste, vi gjorde efter at have nydt en god velkomstdrink. Om aftenen stod den paa middag og lege. Efter den gode aftensmad blev vi nemlig spurgt, om vi var klar paa 'some night games', og ja, det var vi. Den foerste leg var 'Crab Race', som bestod i at vaelge en krabbe, som skulle loebe om kap med adskillige andre krabber. Vi valgte en krabbe hver, men desvaerre maatte vi se os slaaet i denne disciplin - naeste aften var vi dog heldige - vi valgte kun en krabbe, og den vandt samtlige loeb, og dermed kunne vi udloese vores praemie fra baren. Saadan! Naeste leg var 'Suck and Blow', - en simpel leg, hvor man skal sende et kort videre med munden, og saa gaelder det om at komme foerst. Her maatte vi ogsaa se os slaaet, og straffen var, at vi skulle pole dance foran alle andre. Den sidste leg var stoleleg, og Helle var med til det allersidste, men tabte paa maalstregen.
Vi kom i snak med Lisa og Mattias, et par rare svenskere, som vi ogsaa havde moedt tidligere paa turen, og dem snakkede vi med hele aftenen over et par Fiji Gold Beers.
Naeste dag var der desvaerre lidt daarligt vejr - stadig meget varmt, men dog overskyet og lidt regn, saa der stod den paa laesning og afslapning paa daekket/i sovesalen.
Naeste stop paa turen var South Sea Island, hvor vi havde en overnatning. South Sea Island er en meget lille oe - det tager kun 5-10 minutter at gaa rundt om den. Det var et rigtig laekkert sted, men desvaerre havde vi ikke saerlig meget tid der, for naeste dag skulle vi ombord paa 'Seaspray', en tur som ogsaa var inkluderet i vores Fiji-pakke. Vejret var dog rigtig daarligt, og det stod ned i laarfede straaler. Skibet var ikke helt overdaekket, saa man kunne ikke undgaa at blive vaad. Vi skulle ind og besoege en landsby, og det var faktisk ret sjovt, men her tog regnen virkelig fat, og vi blev fuldstaendig vaade - og var det resten af dagen. Der blev afholdt en lille velkomst-ceremoni, da vi ankom, og bagefter fik vi shoppet lidt souvenirs hos de "lokale". Vi fik brugt en del penge her, fordi vi den foerste dag var kommet til at haeve lidt for mange penge, og vi har ikke ngoet at bruge dem til i USA. Efter besoeget hos de lokale, fik vi en laekker BBQ paa skibet, inden vi stoppede ved endnu en oe - faktisk en lidt speciel en af slagsen, for her er filmen 'Cast Away' nemlig blevet optaget - I ved, den med Tom Hanks. Det var helt vildt sjovt at se den i virkeligheden, og vi fik snorklet der i en times tid. Der var rigtig mange flotte, farverige og store fisk at se paa, og det var virkelig sjovt! Derefter gik turen hjemad mod hovedoen og Nadi, hvor vi er nu. Turen med 'Seaspray' blev lidt oedelagt pga. vejret, men den havde virkelig vaeret perfekt, hvis der havde vaeret godt vejr. Status fra Fiji er, at vi har tilbragt mere tid paa og i havet, end vi har vaeret paa oerne, og det har virkelig vaeret rigtig skoent og laekkert! Vi har allerede faaet lyst til at tage herned igen engang senere i livet. I aften klokken 22 lokal tid skal vi saa med et fly til LA, og vi lander der i dag kl. 13.20 lokal tid efter planen - det skal nok forvirre vores sanser! Vejret er rigtig godt lige nu, og nu vil vi ud i poolen og koeles ned.

4 kommentarer:

Karen Arne sagde ...

Kære alle tre.
Dejligt at høre, at I også har haft en fin tur på Fiji uden uheld.
Karen har glædet sig meget over en NZ-email af 25.4.08 fra Helle med bemærkningen: Sikken en luksus jeg plejer at leve i!
Håber at I fortsat får en masse oplevelser og lidt at spise, medens alt også grønnes herhjemme.
VH/Arne

Unknown sagde ...

Skøøønt at høre fra jer. Vi fik fejret farmors fødselsdag med 33 personer. Jeg var allerede dårlig der og ligger nu med feber og øwøwøwø. Håber sådan en influenza snart kan få en ende.

I må fortsat nyde turen. Nu står den jo for os andre på lidt mere kendte forhold. Vestkysten af USA er bare så imponerende.

Knus fra
Mie

Anonym sagde ...

Lyder til i har det sjovt - gl hf i USA :)

Karen Arne sagde ...

Dejligt, at I slap forholdsvis nemt gennem sikkerhedskontrollen og nåede rettidigt "hjem" til Cleveland fra LA. Håber ikke, at skulle betale billetten to gange! Fra Mikkel har Karen modtaget både en stor pakke og et stort brev med plakater. Tidligere har Mikkel ifl. Elsebet også sendt en pakke til Løth. Vi deponerer sagerne på jeres værelser efter tlf. aftale med Elsebet og Jørgen. I dag har vi modtaget et postkort fra Helle -åbenbart 10 dage undervejs, medens pakkerne synes postbesørget på den halve tid.
Efter falskæmsudspring over NZ og helikopter-tur i Rocky Mountains håber vi, I holder jer til jorden i Øst-USA og får set lidt der.
Alt vel her i Saltum med fint sommervejr, weekend-tur til Esbjerg-Fanø, fætter-kusinefest den forestående weekend og for mit vedkommende en smut til Kristiansand næste weekend.
Knuzz og kram/ Arne