søndag den 16. marts 2008

Fortitude Valley og Surfers Paradise











Hej med jer alle sammen igen!

Det har vaeret nogle dejlige dage her i Australien. Vejret er skoent, Brisbane er en fed by, menneskene er venlige og generelt er det hele gaaet rigtig godt.

Efter en tiltraengt soevn paa YHA Hostel Brisbane skulle vi naeste dag finde et nyt tag at sove under, da alt jo var booket paa YHA. Vi fandt tre steder at vaelge mellem, og saa ringede vi ellers rundt. Der var bid foerste gang vi ringede til 'Valley Verandas' i Fortitude Valley', og da vi tilmed kunne faa et vaerelse sammen alle tre - som ikke kunne lade sig goere paa YHA - tog vi med glaede derud. Valley Verandas var dog af en lidt anden standard, end vi havde set paa YHA...

Da vi havde faaet vaerelset og laeste lidt om omraadet, hvor vi nu boede, fandt vi ud af, at vi befandt os i det gamle kvarter for alfonser og prostituerede. Ret sjovt! Det var et ret snusket sted. Havde det vaeret i Danmark havde Sundhedsstyrelsen med garanti givet dem denne smiley for hygiejnen :(

Det var nu et meget sjovt sted at bo alligevel. De folk, der boede der, saa ud til at have boet der hele deres liv. De var meget afslappede, og isaer en fyr ved navn Simon var meget backpacker-/stoner/agtig. China Town var lige i naerheden - var det mon derfor der var kinesere overalt?

Vi fik gaaet hele Brisbane tyndt, og saa alt fra de flotte hoejhuse til den smukke park i byen - og ogsaa et par 'water dragons' (nogle oegle lignende ting).

I dag tog vi med Greyhound til Surfers Paradise, hvor vi er lige nu. Faktisk sidder vi i Janets lejlighed og skriver dette. Hun er mega venlig og rigtig sjov - vi skal bare foele os helt hjemme her. Vi har ikke rigtig faaet set saa meget af byen endnu, for vi havde lidt problemer med at finde hendes lejlighed, men vi vil ned og kigge lidt paa stranden nu, og vi har ogsaa bestemt os for at proeve at surfe paa et tidspunkt. Vi regner med at have to overnatninger her, foer vi tager videre til Byron Bay.

Mange tak for at I har skrevet herinde paa siden. Det er virkelig skoent at se, at I foelger med i turen derhjemme. Haaber at vi kan faa lagt lidt billeder op paa vores billedgalleri nu, ellers forsoeger vi at laegge dem op her paa bloggen, saa I har lidt at se paa.

Det var alt for nu. Vi skrives ved.. :)

7 kommentarer:

Andreas sagde ...

Det lyder jo slet ikke så tosset. Jeg ville have skrevet, at når I kommer til Byron Bay, så skal I helt sikkert tage ud og se australiens østligste punkt (gerne i måneskin). Jeg ville også have skrevet, at en tur til Nimbin nærmest er obligatorisk. Hvis ikke i gider en hel dagstur (og så meget er der måske heller ikke at lave derude), kan man leje en bil rimelig billigt for en dag på turistkontoret. Endelig ville jeg have skrevet at Surfingen i Byron Bay heller ikke er så ringe, men det lyder jo til I har styr på det. Det er nu heller ikke fordi stranden i Surfers er dårlig.

Nå, men det vil jeg som sagt ikke skrive, for det lyder jo til I har godt styr på tingene. Hils Janet (og børnene og Kim) fra Joachim og jeg og fortsat god tur!

- Andreas

Kristian sagde ...

Hej fra Saltum !

Godt at hoere nyt fra Jer.
Ser ud til at vaere en "kanon-tur"
Kan I holde varmen derovre ?
Har I set kaenguroer ?

Mie er på vej til London nu.
Kommer hjem igen tirsdag - så skriver hun til jer.

Hyg jer og pas godt på hinanden.
Kærlig hilsen Kristian

Sanne sagde ...

Hej alle tre ! Skønt at høre fra jer igen og spændende at I nu har mulighed for at sende billeder fra "down under". Vi glæder os over at det går jer godt og at I får en på opleveren. Her banker foråret stille på og Alex gemmer stadig alle godterne så Lars ikke spiser dem. Dagens gode nyhed her hjemmefra er at Jakob i dag et taget til Kroatien for at spille EM med U17 landsholdet. Lars dit udenlandstelefoni skulle virke i løbet af en tre dage. Kan I en fortsat god og spændende tur vi glæder os til at høre fra jer igen. Knus og klem fra os alle på Højenvej med flere.

Karen Arne sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Karen Arne sagde ...

.............................

Karen Arne sagde ...

Kære Helle, Mikkel og Lars.
Med lidt besvær har vi nu fået oprettet en google-konto med brugernavnet(Karen Arne)- ja I kan vel gætte, hvem det er! og en tys, tys adgangskode på Karens gamle e-mail-adresse.
Her er alt vel. Vi har besøgt Mads i Aarhus og hans nye dejlige lejlighed. I påsken tager vi i sommerhuset og får familiebesøg på Karens fødselsdag. Vi glæder os til at høre nyt fra jer. Vi har sendt en e-mail til Helle ang. Faarup Sommerland. Svar venligst!
KNUZZ og KRAM

Unknown sagde ...

Hej Helle - lige en proeve. Jeg skriver senere meget mere. Hyg jer og oplev en masse.

Kjærlig hilsen Mie