onsdag den 26. marts 2008

Port Macquarie

Wallaby med unge i pung
Koalaen Clarence - tager sig en lur under fremvisning
Shingleback Lizards nyder et maaltid
Mikkel klapper en wallaby
Lars klapper en afslappet kaenguru
Udsigt fra kysten ved Lennox Head
Lars og Helle passerer vandfald i Dorrigo National Park
Vilde koalaer - pas paa!
Her ses en lidt stoerre udgave af den beroemte Red Bellied Black Snake
Clarence og Helle
Her svinger Lars i den famoese rope swing
Turens foerste skade
Helle ved Break Wall i Port Macquarie
Store sten/klipper i havet ud for Port Macquarie
En syg koala fodres af dame ifoert blaa bluse


Saa sidder vi ved computeren igen. Vejret er som (naesten) altid perfekt her i Australien, saa det er skoent.
Her i Port Macquarie har vi faaet set en masse dyr. Foerste dag vadede vi rundt langs kysten og endte tilfaeldigt ved koala-hospitalet ved fodringstid, som vi egentlig foerst ville have besoegt naeste dag. Det var sjovt at se "patienterne" blive fodret (forhaabentlig kan vi laegge billeder op denne gang). Ofte var koalaerne blevet anbragt der, fordi de var blevet koert ned af biler eller paa grund af hundeangreb.
Naeste dag tilbragte vi paa stranden. Igen ville vi proeve at faa surfet, men det gik heller ikke denne gang. I stedet laante vi nogle body-boards paa vores hostel, som Lars og Mikkel fik leget med. Helle fik brugt boardet til at ligge og slikke sol paa. Boelgerne var som altid ret vilde, og der var utrolig kraftig stroem i vandet. Lige pludselig havde Lars og Mikkel pga. stroemmen bevaeget sig uden for det livsredder-patruljerede omraade, hvilket resulterede i en advarsel over hoejttalerne fra livredderen om, at de skulle se af at komme vaek, da der var kaempe store sten/klipper i vandet, som boelgerne kunne kaste en imod, saa Helle fik sig en griner/forskraekkelse oppe paa land. Udover det gik dagen med at vaske toej. Desvaerre for os var vasketoejet naesten mere beskidt da det kom ud, end da det kom ind i maskinen. Vores toej er nu fyldt med fnuller, underlige pletter og skidt. Dog lugter de ikke laengere af sved - laekkert!
I dag tog vi ind til Billabong Nature Park, og det var rigtig sjovt! Vi begyndte turen i parken med at gaa ned til emuerne og kaenguruerne. Emuerne var ret grimme, mens kaenguruerne var rigtig soede og flotte - og man kunne tilmed faa lov at roere dem! Vi haaber der er kommet nogle gode billeder ud af det. Bagefter gik vi ned til talende papegoejer, som sagde goddag til os, og spurgte, hvordan vi havde det. Der var en masse forskellige, flotte og farverige fugle, og en del af dem kunne vi genkende fra vores tur rundt. Inde i parken saa vi ogsaa slanger, og den berygtede og tidligere omtalte 'red bellied black snake' var heldigvis ogsaa at finde derinde. Vi spurgte en medarbejder, om han kunne fortaelle os noget interessant om den, og han fortalte, at det er den 14. mest giftige slange i verden, saa det er baade ret sjovt og samtidig skraemmende, at vi har oplevet den paa vores svoemmetur. Samtidig var der ogsaa verdens 1., 3. og 4. farligste slanger derinde, saa dem fik vi ogsaa lige et kig paa og lidt info om. Da han skulle til at fodre dyrene, fik vi endda lov til - helt ekstraordinaert - at roere ved et par shingleback lizards. De maerkede naermest som bloede grankogler! Til sidst gik turen ind til en praesentation af koala-bjoernene, hvor vi fik lov til at roere ved en koala-bjoern ved navn Clarence. Den var meget soed. Nu skal vi snart hjem og kokkerere paa bedste vis. Menuen staar paa frisk ris og kylling i bbq-sauce med dejlig kold cola til (2 liter discount-cola til 1,29 AUD = ca. 6 kr.). Vi er blevet rigtig skarpe til at finde de billige produkter!

Hilsen os alle tre. Vi lever stadig!

7 kommentarer:

Moster Gitte sagde ...

Hej i friske rejsende.

Hvor vildt spændende det lyder det hele lyder(lige med undtagelse af slange-historierne). Glæder os til at høre, når det lykkedes jer at komme til at surfe. Husker lidt om hvor "fantastisk" et naturtalent Mikkel var på vand-ski, på vores sommerferie i Ungarn for nogle år siden, HI HI.

Smadder gode billeder i sender hjem. Sjovt at kunne følge med i, hvad i oplever.
Fortsat god tur, til jer alle 3. Pas på hinanden.
Knus moster Gitte

Elsebeth og Peter sagde ...

Hej Mikkel, Helle og Lars.
Vi har pc tændt hele dagen, så vi kan følge med når der sker noget nyt fra jeres dejlige tur. Vi var til mormor`s fødselsdag i dag og vi skulle selfølgelig hilse jer fra dem alle, mormor følger også med på nættet. Joan har vist ikke fundet ud af det inu. kan i havde det godt, Hilsen Mor, far Jeppe og Benjamin samt Gismo. Knus til jer alle.

Unknown sagde ...

Hej down under.
Blot lige for at skrive, at vi hver dag åbner jeres hjemmeside for at se nye spændende oplevelser og billeder fra jer. Mon I når at surfe inden turen går videre?
Vi er nu sluppet af med sneen og glæder os over, at foråret står for døren.
I aften får vi besøg af Lars Pilgårds. De vil vise os billeder fra deres tur til Galapagos. Farmor kommer også. Menuen i aften er kinesisk risret og citronfromage.
Hvordan går det med det kolonariske hos jer??
Glæd jer over at være på jeres livs rejse. Pas godt på hinanden.
Knus fra
Mie
P.S. Martin vandt i X-faktor.

Sanne sagde ...

hej I 3 Dundee´r

Dejligt at høre alle de oplevelser i får downunder. Fine billeder som vi alle studerer næsten hver dag i håb om at der er noget nyt og spændende fra jer. Herhjemme går vi og venter på at foråret skal komme og ude temperaturen skal op over de 10 C. Far og Alex er begyndt at bruge noget af dit hårvoks for at se lidt tjekket ud.
Du har fået feriekort fra kommunen så det er jo herligt hvis man også senere har lyst til et par dage.

mange hilsner til jer alle 3 og pas nu på hinanden for s....

med havfrisk hilsen
højenvej

Karen Arne sagde ...

Hej kære Mikkel og CO.
Hjertelig til lykke med fødselsdagen i morgen den 31. marts.
Vi er heller ikke specielt begejstret for den rød-bugede, sorte slange, når den er nr. 14 på top-ti over giftigt kryb (hvordan man nu lige måler det!.
I går var vi til guldbryllup i Rolighed i Ingstrup og sad over for Lissy og Holger Jørgensen. Så jeres vilde tur fik også en omgang i den anledning. Skal også hilse fra Helles farmor i Østrup.
Fejrer i dagen i Sydney?
Knuzz til jer alle tre fra Teglværksvej.

Unknown sagde ...

Hej Helle samt de to gæve fyre.
Vi håber, at Mikkel havde en god fødselsdag i Sydney. Vores første handling i dag var at ringe til jer, men det lykkedes ikke. Nu er så spørgsmålet, om du, Helle sommetider åbner din hotmail?

Vi siger godnat til jer alle tre.

Knus Mie

Unknown sagde ...

Hej Helle.
Tusind tak for kortet, som kom i går den 3. april. Jeg håber, at I føler jer hjemme i jeres nye "hjem". Jeg gad vide, om du nogen sinde åbner din hotmail. Hvis ikke, vil jeg ikke skrive til den også.
Foråret er kommet til DK. Det er en dejlig tid, hvor man får lyst til at komme i haven.
Hils dine medfarere. Pas godt på hinanden.

Knus fra
Mie

P.S. Farmor fik også kort i går og var meget glad for det.