tirsdag den 1. april 2008

Newcastle og Sydney

Saa er vi kommet til computeren her paa den sidste dag i Sydney og i Australien i det hele taget, for i morgen drager vi videre til New Zealand.

Naa, men fra Port Macquarie tog vi videre til Newcastle. Det var et rigtig dejligt hostel, men selve byen var ikke det helt vilde. Vi var nede ved 'Bogey Hole', som var turens hoejdepunkt. Det er et hul med vand, hvor boelgerne bliver kastet ind over. I sin tid fik en kaptajn udgravet et bad i klippen, saa der kunne man fint staa inde under. Ellers gik vi lidt rundt i byen, som ikke var det helt store. Vi tog ned paa stranden en aften for at slappe af og spille lidt bold.


Lars hygger sig ved Bogey Hole


Turen gik videre til Sydney, og her kom vi til at bo paa Railway Square YHA, som er et rigtig dejligt hostel. Det er en gammel togstation, som nu er lavet om til et hostel. Nogle af vaerelserne er endda placeret ude i gamle togvogne!


Vi har gaaet gaderne tyndt, og hver dag har vi vaeret nede paa havnen. Foerste dag gik vi rundt og kiggede paa butikker. Lars og Mikkel fik begge koebt (rigtig cool) solbriller og fede shorts, saa nu er de klar til at indtage stranden paa Fiji.

Naeste dag bestemte vi os for at gaa over Harbour Bridge, og paa vejen derhen gik vi forbi et marked, som vi kiggede lidt paa. Vi tog en lille omvej over til broen, og paa vejen kom vi ogsaa forbi observatoriet i Sydney. Det var meget flot at gaa over broen, og der var en rigtig god udsigt til operahuset derfra.


Lars og Mikkel er cool. Harbour Bridge i baggrunden



Naeste dag var det Mikkels foedselsdag, og det skulle fejres ved at gaa ned og se operahuset taet paa. Inden det tog vi paa en havnerundfart, og det var en rigtig, rigtig flot tur. Desvaerre kunne timingen ikke vaere daarligere, da Mikkels kamera loeb toer for stroem, lige som vi var steget ombord. Traels. Det blev turen dog ikke daarligere af.

Om aftenen ville vi ud og spise, men det kom vi aldrig, fordi vi havde lavet et stort mellemmaaltid kl. 18. Desuden bor vi sammen med en skoer og sjov italiener ved navn Claudio med meget begraenset kendskab til engelsk (dog hjaelper hans parlour en del), som havde koebt whisky og cola i anledningen af Mikkels foedselsdag, saa vi sad og hyggede lidt paa vaerelset med ham.

Fra venstre mod hoejre: Mikkel, Helle, Claudio og Lars


Senere paa aftenen havde vi planlagt at tage op i Sydney Tower, men skaebnen ville det anderledes. Paa vej over til taarnet stoeder vi ind i Julius og Thomas, som vi har gaaet i gymnasiet med. Dem blev vi noedt til at snakke med, og vi aftalte, at vi skulle moedes i dag d. 1. april. Hvad er oddsene lige for at moede dem her i Sydney?! Da vi endelig naaede over i Sydney Tower havde det lukket, saa det udskoed vi til i dag.

Vi bestemte os for at tage ned og se operahuset om aftenen for at se belysningen. Dernede moedte vi Lockland, en vild og meget, meget beruset australier, som fejrede sin 18-aars foedselsdag. Vi fortalte, at det ogsaa var Mikkels foedselsdag, og vi blev straks inviteret paa en drink. Det var rigtig sjovt at feste lidt med dem. Desvaerre kunne vi ikke tage med videre i byen, fordi vi bare havde vores hverdagstoej paa, saa vi kunne ikke komme ind paa diskotekerne.

Operahuset by night


I dag har vi tilbragt dagen sammen med Julius og Thomas, og vi tog op i Sydney Tower sammen med dem. Bagefter tog vi ned i den Royale Botaniske Have og noed lidt vindruer og det gode vejr. Inden vi tog afsked med Julius og Thomas spiste vi en god frokost.

Fotografen Helle tager et stemningsbillede i den botaniske have

Nu er vi paa vej hjem paa vores hostel igen. Vi har inviteret Claudio paa en omgang mad og en oel, saa det skal nok blive sjovt. Han har en masse sjove historier at fortaelle.


I morgen skal vi meget tidligt op for at tage ind til lufthavnen. Der venter os en ca. 3 timer lang flyvetur til Christchurch, New Zealand.


Tak fordi I bliver ved med at skrive til os. Det er bare rigtig skoent!

8 kommentarer:

Karen Arne sagde ...

Fortsat god tur videre til New Zealand. Sjovt som I møder gl. kendinge hjemmefra og andre typer.
I klager ikke over at gå med rygsækkene, så enten er I blevet seje eller også får I bagagen opmagasineret?

Elsebeth og Peter sagde ...

hej alle tre.
fantastiske flotte billeder i har sendt os. kan næsten mærke stemningen. Håber New Zealand bliver ligeså god en oplevelse. lov os at i er meget forsigtige når i skal til at køre rundt med huset på ryggen :-) og tilmed i venstre side.glæder os til at høre nyt igen, når i er kommet frem. Far var til gym.opvisning i gigantium i går. Jens Peter var der med skolen. Han sprang det flotteste spring af dem alle. Jeppe var også derude, sammen med de gamle elever fra efterskolen. De var der som heppekor. Benjamin er glad for, at Kettys ferie er slut. Nu er han tilpas træt igen om aftenen, når han har boltret sig med de andre børn hele dagen.
Jeg skal ud og spille torsdag aften til danseaften i Kaas forsamlingshus. Godt med lidt ekstra øvelse, inden jeg skal i studiet på søndag. Ellers er der ikke vildt nyt hjemmefra, alt går som det skal, og alle er friske og raske. Det var rigtig dejligt at mødes på mns, og vi sætter gerne 1.1/2 time af en anden dag, så vi kan sludre, og se billeder.
mange knus og kærlige hilsner til jer alle fra mor/Elsebeth

joan sagde ...

hej alle tre, skønt at følge jer på turen og dele de dejlige oplevelser med jer. pas godt på hinanden. elsebeth har været barnepige på frida sophia i dag. her går det godt, en lille hemlighed, jeg skal være farmor til november, tænk hele to børnebørn på et år super. ses hilsen fra os alle joan

heine9elsen sagde ...

Hej med jer. Så er jeg endelig online igen. :-) Sikke nogle super billeder I får taget - det var rigtig fedt at se dem hjemme hos de gamle sidste søndag. Har hørt fra mor, at I er kommet godt frem til NZ, så det er båre dæjligt. Synes det er rigtig fedt at følge jeres virtuelle dagbog her på bloggen. Håber I nyder den fortsatte tur på NZ, og ikke mindst kører forsigtigt! Glæder mig rigtig meget til at se og læse mere fra jer. Kram Heine. PS: For satan de er gyselige, de solbriller Mikkel! :-P

Tanja "Tun" sagde ...

Hej rejsende..
Har lige siddet og savlet over alle de dejlige billeder som i har lagt ind af jeres tur,hvor er det bare skønt og se. Men så skal jeg da også lige love for det stopper der. Pludselig midt i jeg sidder og nyder billederne,dukker der et billede op af noget der ligner min fætter Mikkel, men der er et eller andet umiskendeligt lyseblåt der har angrebet hans hoved. Det ligner lidt et par solbriller, men det kan da simpelthen ikke passe at man frivilligt iklæder sig sådan nogle. Så Mikkel håber ikke du får nogle mén efter angrebet og faren er drevet over. (Helle kunne du ikke bare ved et uheld komme til at sætte dig på solbrillerne eller noget?!? hihi), Nå spøg til side, Tusind gange held og lykke med turen fremover, jeg følger troligt med i jeres oplevelser herinde på bloggen. Forresten et forsinket tillykke med fødselsdagen Mikkel. Jeg selv har lige fået bekræftelse på en ansættelse i Norge til sommer, jeg skal arbejde fra 1 jun - 15 aug. på et højfjeldshotel i Norges land, så det glæder jeg mig meget til.
Danmark ser stadig ud som i forlod det, intet nyt under solen her.
Mange Hilsner fra Kusine Tanja

Kristian sagde ...

Hej Alle 3 !

Er I snart i NZ ?
Vi venter spændt på nyheder.
Skulle I falde over en fastnettelefon på et tidspunkt, hvor vi er vågne heromme på den anden side af kloden, kunne I jo oplyse nummeret via jeres sms, og vi kan da ringe gratis over Skype.
Men ellers alt vel herfra.
Kh Kr.

Sanne sagde ...

jwc@christensen.tdcadsl.dk

Sanne sagde ...

Hej alle tre. Så er vi fra skoven med igen og i får en kort lille update herfra. Sikke nogle skønne billeder fra jeres tur og sjovt at høre om de spændende mennesker i møder. Vi andre bliver bare mere og mere hook på at gøre som jer - springe ud i oplevelserne. Vi glæder os til at se og høre fra jer i new zealand og kigger mange gange dagligt efter nyt fra jer. Her går det slag i slag som det plejer. Morfar har fået en print af jeres billeder og breve og hygger sig med dem og viser stolt frem. Idas hold blev kredsvindere og er gået videre i kampen til kredsmesterskabet. I søndags var alex og jeg i ålborg for at se jakob spille mod aab - de tabte desværre men godt at se jakob i action igen. Alex trives rigtig godt og kan nu finde australien og new zealand og grønland på globussen - lars du er savnet. Det er tidligt om morgenen og jeg må slutte nu glæder os til at høre nyt og pas nu godt på hinanden. knus og hilsner fra højenvej med med flere.