mandag den 21. april 2008

Taupo, Waitomo og Rotorua - og sky-dive-billeder

Her i begyndelsen af indlaegget vil vi lige give jer nogle af de billeder, vi har snakket om saa laenge. Desvaerre brokker computeren sig her, naar vi vil laegge billeder over fra kameraet, saa dem maa I lige vente lidt med. Dog kommer her en bid af de laenge ventede billeder fra vores sky-dive:

Her haenger Helle og James i luften paa vej ned mod Queenstown
Helle og James igen - lidt taettere paa Queenstown
Og begge kom sikkert ned paa jorden!
Lars haenger lodret paa vej mod jorden
Lars paa vej mod jorden - set oppe fra
Skaeg og ballade
Lars spiller smart paa jorden - Helle lander i baggrunden
Mikkel paa vej ned
Her er Mikkel og Sasa nede paa jorden igen
Her tager Mikkel sit andet spring (det er en joke)
Mikkel nyder turen ned


Saa sidder vi i Rotorua her paa nordoen. Vi kom her til allerede i gaar, men vi ville bruge en ekstra dag her, fordi vi foerst i aften kunne komme til at se et maori-show!
Men foerst lidt om, hvad vi har lavet i dagene op til...
Fra Napier koerte vi videre mod Lake Taupo. Vi havde laest, at der skulle vaere rigtig laekkert der - ogsa fra Nanna, hvis storesoester har vaeret der - saa vi tog hurtigt ind paa en plads, hvor vi kunne holde. Efter en gang middagsmad koerte vi ned i byen, og vi ville ned og gaa ved soen. Dog blaeste der utrolig meget nede ved soen, saa der var rigtig, rigtig koldt, og derfor vendte vi hurtigt om igen. Det var lidt af en skuffelse at se byen i det hele taget, for i brochurerne stod der en masse man kunne lave, men det holdt ikke rigtig i virkeligheden. Dog kunne man sky-dive der, men det havde vi jo allerede proevet. Paa vores rundtur i byen fandt vi en hyggelig, lille biograf, og ovenpaa skuffelsen af byen og soen tog vi ind for at se Semi-Pro om aftenen. Det var sjovt at proeve en biograftur i New Zealand med de lokale unge.
Naeste dag koerte vi mod Waitomo Caves for at se 'Glow Worms'. Det var en lang tur paa cirka 180 kilometer, og koereturen var maaske ikke helt det vaerd set i forhold til, hvor hurtigt turen i grotten var overstaaet - men selv om det var en kort tur, var det nu meget sjovt. Desvaerre maatte man ikke tage billeder af de 'gloedende orme' i grotterne, da der var risiko for, at de saa ville 'slukke deres lys'. Som ekstra information kan vi fortaelle, at det er ormenes affoerring, der lyser. Paa denne maade tiltraekker de insekter, som saa flyver op mod lyset. Ormene fanger insekterne ved at laegge mange traade ud - samme princip som en edderkop. Vi sejlede gennem grotterne paa en flod, som loeber igennem grotten. Der fik man et godt udsyn op til de mange glow worms.
Herfra gik turen videre til Rotorua. Vi havde planlagt en tur til Matamata, hvor man kan komme til at se 'Hobbiton' fra Ringenes Herre-filmene. Vi skulle dog i informationen i Rotorua foerst, og der fik vi at vide, at vi selv kunne koere derud - det var ogsaa billigere. Saa ud i bilen igen, og saa gik turen til Matamata. Lars gad ikke se hvad der var tilbage fra filmoptagelserne, saa Helle og Mikkel tog ud for at se, hvor Bilbo Baggins, Frodo og alle de andre hobbitter havde boet. Det var ret saa sjovt! Selve omraadet derude var meget flot med de helt groenne bakker, og vi fik information om, hvordan scenerne blev lavet. Man kunne komme ind i nogle af 'husene', men der var ikke meget at se, for under optagelserne var interioeret i et studie i Wellington. Nu glaeder vi os til at gense trilogien, naar vi kommer hjem igen! Efter at se byen blev vi koert videre over til et sted, hvor vi skulle se et faar blive klippet som en del af turen. Som en lille ekstra information fik vi at vide, at hende der koerte bilen havde vaeret med i Ringenes Herre - hun var en af de 16 'Chosen Few' fra Matamata, som var med i filmen. Ydermere - efter faaret var blevet klippet (paa knap halvandet minut) - skulle nogle lam fodres. Helle fik en flaske med maelk, og det var rigtig sjovt at faa lov at fodre lammet.
I dag har vi vaeret ved Hell's Gate for at bade. Hell's Gate er et af de mange termiske omraader i og omkring Rotorua. Vi gik foerst en tur paa ca. en time inde i 'parken', hvor vi saa masser af boblende poele af mudder og vand, svovl og blaek. Bagefter fandt vi vores badeshorts frem, og vi gik foerst i et 41 grader varmt spa-bad. Derefter skulle vi i et 40,3 grader varmt mudderbad i 20 minutter, hvor vi smurte os ind i mudder - laekkert! Dernaest skulle vi skylles i meget koldt vand, og til sidst sluttede vi badningen af i et 39 grader varmt spa-bad. Det var rigtig laekkert og sundt for huden.
Lige nu glaeder vi os til showet i aften, hvor der ogsaa er inkluderet et maaltid. Vi har laest, at det bestaar af havets laekkerier, saa vi haaber, at det falder i vores smag.
I morgen skal vi ud at se en geyser kl. 10.15, hvor den eftersigende skulle sproejte 20 meter op i luften, saa sadaan skal Lars fejres paa sin 20 aars foedselsdag. Mange hilsner herfra,
Lars, Helle og Mikkel.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Det er bare imponerende. Nåede I at se det flotte landskab helt deroppefra? I oplever da virkeligt noget. Måske trænger I til en slapper på Fijii?
Vi er altid i hopla til at høre nyt fra jeres livs rejse.

Hyg jer og tillykke med fødselsdagen til Lars.

Kjærligst

Mie

joan sagde ...

hej igen, det ser vildt ud når i #flyver" pas nu på. hvor oplever i meget. her alt vel. vi har lige været i sommehus i blokhus hos hanne lars g frida, vi spiste stegt flæsk med persillesovs ude,vi har flot forårsvejr. knus til jer fra os alle faster